هبلکس بلالی

سیپورکس چیست ؟

مقالات

سیپورکس چیست ؟

سیپوركس که نام آن از حرفهای آغاز واژه‌هایSilic Pore Expansion  گرفته شده است گونه ای  از  بتن  گازی  می باشد. برای ساختن هر مترمكعب آن، بسته به جنس سیلیس و آهك، حدود 200 كیلوگرم سیمان + 350 كلیوگرم ماسة سیلیسی ریزدانه + 100 کیلو گرم آهك + 300 تا 500 گرم پودر آلومینیوم + كمی افزونه‌های دیگر استفاده می شود و آن را در اتوکلاو زیر 10 آتمسفر فشار بخار آب  پخته و تا 180 درجه سانتی گراد قرار می دهند. هبلكس  هم نسل جدید سیپوركس به حساب می آید .

بتن اسفنجی چیست ؟

بتن اسفنجی یک مخلوط سنگدانه درشت.سیمان.آب وماسه به میزان اندک(وگاهی اوقات بدون ماسه). در ساختار این بتن15-25%(از لحاظ حجم )فضای خالی وجود دارد و این امر موجب عبور آب از داخل این بتن می شود. در بتن اسفنجی از آب نسبت به دیگر انواع بتن کمتر استفاده می شود و این مسئله باعث شده تا پس از ساختن مخلوط بتن آب آن به سرعت تبخیر شده و مخلوط در مدت یک ساعت کاملا از اب تخلیه گردد. در بتن اسفنجی منافذ هوا درون خمیر سیمان ایجاد میگردد دو نوع اصلی بتن اسفنجی  وجود دارد که عبارتند از : 1. بتن گازی 2. بتن كفی در ادامه خواهیم دید كه در واقع سیپوركس نوعی از بتن گازی محسوب میشود .

بتن گازی (Atuoclaved Aerated Conceret)

بتن هوادار اتو كلاو شده (AAC) یا بتن گازی یكی از انواع خاص بتن سبك متخلخل می باشد این نوع بتن به علت وزن كم وخواص عایق حرارتی خود، باعث كاهش وزن ساختمان و صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد و بدین لحاظ كاربرد آن در سطح جهان در حال گسترش می باشد محصولی كه امروز بنام AACنامگذاری گردیده طی 70 سال اخیر در سطح جهان خصوصا سوئد تولیده شده است. این محصول شامل دو فرآیند اصلی ایجاد حباب هوا در دوغاب مخلوط سیمان آهك، و پودر سیلیس وعمل آوری بتن حاصل در سیستم اتوكلاو می باشد از خواص عمده بتن گازی وزن مخصوص كم، مقاومت مناسب، عایق بندی حرارتی و مقاومت در برابر آتش قابل ذكر می باشد . با توجه به خصوصیات ذكر شده از كاربردهای عمده این بتن تولید بلوكهای سبك ساختمانی جهت ساخت دیوارهای جدا كننده و باربر می باشد همچنین كاربردهای عمده بتن گازی تولید بلوكهای سبك ساختمانی جهت ساخت دیوارهای جدا كننده و باربر مانند پانلهای سقف و دیوار مورد استفاده قرار می گیرند.

تاریخچه و وضعیت موجود تولید AAC در جهان

بتن گازی ( ACC ) در دهه 1920 در كشور سوئد تولید گردید . انگیزه تولید آن دستیابی به ماده با خواص چوب نظیر سبكی، عایق حرارتی و قابلیت برش و شكل دادن و در عوض بدون معایب چوب همانند قابلیت اشتعال و فساد پذیری آن بود. بدیهی است كاربرد مناسب و مطلوب بتن گازی در ساختمان مستلزم تولید بتن گازی با كیفیت مطلوب وهمچنین كاربرد مناسب آن در رابطه با مسایل و جزئیات اجرایی می باشد . متاسفانه در كشور در زمینه استاندارد سازی این محصول كار اندكی انجام شده و لازم است استانداردهای تفضیلی برای تعیین حداقل شاخص های كیفیت قابل قبول و همچنین روشهای استاندارد انجام آزمایش های تعیین كیفیت تدوین گردد.  

برچسب :

اشتراک گذاری در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها

آیا نیاز به کمک دارید؟

کارشناسان من همواره اماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان میباشند